Ali Facebook in Instagram širita negativo?

Zadnje čase sem Instagram in Facebook postavila na stranski tir. Ne motijo me “copy paste” profili, ki so na oko zelo privlačni, po drugi strani pa imaš občutek, da gledaš profil ene in iste osebe. Vsak sledi svojemu cilju, ki se mu zdi pravi. In kdo sem jaz, da bi lahko obsojala? Včasih so bila socialna omrežja prostor na spletu, kjer se je čutila pozitiva, podpora in iskrenost. Danes se mi zdi, da je zgodba postala popolnoma drugačna. In to je razlog, da sem bila raje na off.

Ali Facebook in Instagram širita negativo?

Skoraj vsak dan se najde objava ali story, ki nekoga obtožuje. Ni je stvari, ki je nekdo nekomu ne bi očital. Žalostno se mi zdi, da smo prišli tako daleč, da “sosedu” ne dovolimo svobode. Zakaj? Ker on ne razmišlja kot mi. Seveda je čuden in ne živi po pravilih današnjega sveta. Pa vendarle, kdo določa kaj je prav in kaj ne? Je v današnjem svetu možno živeti brez očitkov, da ne delamo prav? Si lahko dovolimo in ne sledimo trenutnim trendom, pa naj bodo še tako nemogoči?! Seveda lahko. Mi sami smo tisti, ki določamo kako bomo živeli, katere vrednote so nam pomembne. In ne sosed s popolnim profilom na instagramu.

Nekoč ni bilo pomembno ali si vegan ali strastni mesojedec. Danes se veganom očita, ker to so in mesojedcem, ker imajo radi meso. Ni vseeno kaj kdo je in zakaj? Je potrebno očitanje glede tega? Mislim, da ne.

Drugi trend je očitanje utrujenim mamicam, ker so pač utrujene in to priznajo na glas. Imajo vso pravico biti in zato nimajo svojih otrok nič manj rade. Pa kaj, če o tem pišejo na blogu, instagramu ali facebooku. Je potrebno zlivanje gnojnice in tem mamicam očitati, da kaj pa imajo otroke, če samo jamrajo? Če te moti to “jamranje” ne beri takih objav in jih ne komentiraj. Ampak brez tega ne gre, ane? Je vedno krasno nekomu očitati in ga javno obtoževati, ker sami se tako počutite bolje.

Seveda pa ne morem mimo kozmetike. Na trgu je ogromno naravne, ekološke, organske, HE in drogerijske kozmetike. Vsak kupi kar mu je všeč. In mislim, da ni potrebno, da nekomu očitamo, da je naravna kozmetika en velik larifari. Sto ljudi, sto čudi. Vsakemu paše nekaj in zakaj ne moremo pustiti ljudem svobodo izbire? Dobronamerni nasveti so dobrodošli, a teh je vse manj. Namesto njih je očitanje ljudem. Za karkoli. Samo, da se pametuje.

Širi pozitivo!

Resno se sprašujem, če je širjenje negativizma in kritiziranje tisto kar ljudi osrečuje. Ker nekateri brez tega žal ne morejo. Najpogosteje so to anonimneži, ki spretno vihtijo prste po tipkovnici in sproščajo svoje frustracije. Upam, da trend negativizma kmalu pade v pozabo. Na srečo pa še vedno obstajajo ljudje, katerim ni težko pohvaliti, motivirati, spodbujati. In te z veseljem podpiram tudi sama. Tudi ti širi pozitivo!

Pozdravček,

 

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.