Avtosedež Nuna Tres LX i-Size

Po lupinici je Julija dobila avtosedež Joie i-Spin 360 – s katerim sem še danes zelo zadovoljna. Ker imam manjši avto, sem si želela vrtljiv avtosedež, ker je bilo posedanje malčice tako najenostavneje (ima tudi kup drugih super lastnosti, njegova ADAC ocena je namreč med boljšimi). Kasneje se je izkazalo, da je prestavljanje avtosedeža iz enega v drug avto rahlo moteče, na poti je bila tudi dojenčica in vse skupaj je pripeljalo do odločitve, da potrebujemo še enega. Tokrat sem izbrala avtosedež Nuna Tres LX i-Size.

Nuna Tres LX i-Size

Varnost otrok mi je na prvem mestu, zato tu ne gre šparati. Glede na to, da je to dolgoletna naložba, še toliko manj.

Lastnosti

Nuna Tres LX i-Size je primeren od 0 do 36 kg, torej od rojstva do 12. leta starosti. Sedež se prilagodi starosti otroka – možna montaža v obe smeri (Julija ima obrnjenega naprej). Na začetku je 5 točkovno pripenjanje, kasneje se otročka pripne z avtomobilskim pasom (pasovi sedeža se lepo pospravijo in otroka ne motijo med vožnjo). Ima 6 naklonov, zaščitno blazinico za novorojenčka, prilagodljivo višino naslonjala glede na starost in velikost otroka.

Sedež omogoča vzvratno vožnjo od rojstva in vse do 4. leta (to je precej bolj varno), otroka pa lahko naprej obrnemo že pri 3. letih oziroma pri višini 100 cm ali teži 15 kg. Novi model Tres LX omogoča vzvratno vožnjo do 22 kg, stari do 18.

Sedež ima skupno 6 naklonov, 4 v smeri vožnje in 2 v nasprotni smeri vožnje. Kot smo pri Nuni vajeni, so tudi tu izredno kakovostni, vzdržljivi in zračni materiali. Prevleka je v celoti snemljiva in pralna. Nosi tudi certifikat Greeguard Gold (izdelek izpolnjuje visoke kriterije kemičnih emisij in je prejemnik prestižne nagrade RED DOT AWARD 2020.

Naša izkušnja

Julija se od vsega začetka vozi v smeri vožnje, pripeta je z avtomobilskim varnostnim pasom, ki je glede na njeno velikost, ustrezne višine. Pasove sedeža se pospravi v predel za prevleko (to sem prikazala tudi v IGTV-ju, ki si ga lahko ogledaš tukaj.) V videu je prikazana tudi montaža sedeža v smeri vožnje, ki je izredno preprosta in ne vzame več kot minuto. Naklona sta primerna za sedenje in spanje, Juliji glava med spanjem nič ne opleta in je dovolj poležana, da je spanec udoben. Všeč mi je snemljiv SIP sistem za bočno zaščito (namestiš ga glede na položaj sedeža v avtu, torej na levo ali desno stran). Med počitnicami je bil sedež deležen marsičesa (beri pesek, sol …). Ker so prevleke pralne in jih je res preprosto odstraniti in ponovno namestiti, pranje ne predstavlja nobenega problema. V primerjavi z Joie sedežem, se že na otip čuti razlika v materialu. Nuna res ogromno da na kvaliteto, kar se seveda pozna tudi na ceni.

V sedež Julija brez težav zleze sama in se vanj udobno namesti, sama pa poskrbim za varnostni pas. Z avtosedežem Nuna Tres LX sem izredno zadovoljna, je praktičen, enostaven za montažo in uporaben zelo dolgo časa, posledično se tudi večji vložek splača. Poleg tega sem prepričana, da ga otroci ne morejo kar tako “zjahati”.

Če si v nakupu lupinice, sem spisala objavo o Nuna Arra lupinici. Če imaš kakšno vprašanje glede sedeža ali lupinice, sem ti na voljo. Oba avtosedeža dobiš v spletni trgovini Mali zakladi.

Pozdravček,

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.