Bitka tekočih podlag

Že dolgo sem želela napisati bitko tekočih podlag, ki jih moja zbirka premore. In ne, nimam sto različnih podlag. Na polički kraljujejo zgolj štiri in te so bolj ali manj v redni uporabi. Odvisno kakšno prekrivnost si določen trenutek zaželim in od letnega časa. Ker roko na srce, nekateri odtenki so (žal) ta trenutek še pretemni zame.

Bitka tekočih podlag

Bitke so se udeležile štiri različne tekoče podlage. Razlikujejo se v finišu, odtenku, prekrivnosti, ceni in znamki. Katera me je najbolj navdušila? Je bil nakup kake podlage velik kiks?

Bell HypoAllergrnic tekoči puder z mat učinkom

Podlaga, s katero ne moreš zgrešiti. Srednje prekrivna, dovolj svetlih odtenkov (moj je 02 in ga trenutno kombiniram z Aqua Jelly podlago v odtenku 01) in z mat finišem, ki ni tisti mat, ki bi kožo napenjal na vse strani. Potrebuje dodatno pomoč pri fiksiranju in z njo brez težav zdrži tudi v vročem poletnem dnevu. Z lahkoto se zabrisuje s čopičem in gobico, ki mi je tudi ljubša. Prekrije toliko, da je videz svež, naraven in nepravilnosti skrite. Zanj boš odštela okoli 10 €.

Bell HypoAllergenic Aqua Jelly tekoča podlaga

Ekstra lahka in manj prekrivna. Odtenek 01 je zelo svetel in v mojem primeru čisto zimski. Ko si želim večjo prekrivnost, ji dodam zgoraj omenjeno Bell podlago. Čeprav ne gre za podlagi iste linije, se brez težav mešata. Obstojnost je zadovoljiva za lahkotni dnevni makeup, odtenek še vedno dovolj svetel in prekrivnost slabša kot pri prej omenjeni Bell podlagi. Tudi pri Aqua Jelly podlagi raje posežem po gobici, ker z njo dosežem boljšo prekrivnost kot s čopičem. Od vseh štirih podlag v bitki, je ta najmanj prekrivna. Tudi zanjo boš odštela malo manj kot 10 €.

Collistar serum foundation

Ker je odtenek Ivory ta trenutek malo pretemen, se veselim pomladi, ko pridobim nekaj barve in bo v redni uporabi. Zelo tekoča tekstura, ki jo najlažje zabrišem s čopičem, poskrbi, da so nepravilnosti prekrite, hkrati pa koži zagotovi sijoč videz. Verjetno bi jo še raje imele punce s s suho/normalno kožo. Pri mastni je NUJNO dobro fiksiranje, v nasprotnem primeru se hitro spremniš v svetlečo kroglo. Tudi izbira primerja je pri tej podlagi pomembna. Pri meni je najbolje delovala s Sleek primerjem. Podlago obožujem, ker deluje lahkotno in je hkrati dovolj prekrivna. Stane približno 30 € (odvisno kje jo kupiš).

Maybelline Superstay 24 h

Čeprav je odtenek 28 soft beige ta trenutek pretemen zame in še zelo oksidira, sem ga vseeno testirala. Hkrati pa se odločam za nakup svetlejšega odtenka, da ju bom do poletja lahko mešala. Moja prva full coverage podlaga, katerih sem se do sedaj otepala. Ne čutim potrebe po tem, da bi na dnevni bazi potrebovala tako prekrivno podlago. Podlaga je vsekakor najbolj prekrivna od četverice in tudi pri njej je zabrisovanje lažje/meni ljubše z gobico. Odlično prekrije nepravilnosti, pore in na začetku naredi vav efekt (vsaj meni se tako zdi, ker so vse moje podlage manj prekrivne). Kljub izdatnemu matiranju, sem po 8 urah nošenja potrebovala dodatno fiksiranje, ker sem se noro svetila. S popravki podlaga brez težav zdrži še nekaj ur. Verjetno na suhi koži deluje še bolje in res zdrži cel dan, pri mastni brez popravkov žal ne. Cenovno je v rangu znamke Bell (9 €) in ob priliki prosi za testerček, ker podlaga ni slaba. Kot sem omenila, potrebujem svetlejši odtenek in podlaga bo tako lahko večkrat v uporabi. Poleg tega jo želim preizkusiti z različnimi primerji in ugotoviti, s keterim se najbolj ujame.

Bitka tekočih podlag je končana. Čeprav ima vsaka podlaga pluse in minuse, so vse na svoj način dobre. Če bi izbrala favorita, bi to bila Bell HypoAllergenic tekoči puder z mat učinkom in Collistar serum foundation. Naredim update, ko stestiram še svetlejši odtenek Maybelline Superstay podlage.

Se ti zdi moja z zbirka tekočih podlag (pre)majhna? Tu se držim načela, da ko mi ustreza, jo porabim do konca in šele nato kupim drugo ali isto, če sem z njo zelo zadovoljna.

Kmalu sledi bitka korektorjev. Te zanima kateri trije se bodo borili? Spremljaj moj FB in IG profil, da ti objava slučajno ne uide.

Priporočam ti še naslednje objave

2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.