Čas za mami

Ko postaneš mama se tvoj svet popolnoma spremeni. Tvoje misli in dejanja se vrtijo okoli otročka. Svoje potrebe kar naenkrat zapostaviš in včasih popolnoma pozabiš nase. Čas za mami je po mojem mnenju nujen.

Čas za mami so trenutki, ki napolnijo tvoje srce z zadovoljstvom. So trenutki, ko si dovoliš odklopiti misli od plenic in se posvetiš sebi na način, ki ti najbolj ustreza.

Se ti je v glavi pojavilo vprašanje: “Je to sploh možno?” Brez skrbi, da je.

Včasih je dovolj že tistih sladkih pet minut, da popiješ skodelico kave, ki bo morda tisti dan malo manj mrzla. Čas za mami je tudi dolgo želena kopel ali razvajanje z obrazno masko, ki te že (pre)dolgo čaka v kopalnici.

Obisk frizerja ali kozmetičarke, sprehod v naravi, sama s svojimi mislimi. Morda si želiš le prebrati kakšno stran knjige, ki jo imaš na nočni omarici. Ali pa zadremati za pet minut. Karkoli bo pobožalo tvoje srce.

Ne pozabi na svoje prijateljice. Morda vaše druženje ne bo več tako zelo pogosto, bo pa še vedno zelo kvalitetno, sproščujoče ter zabavno. Ne zapostavi prijteljic, ki nimajo otrok. Tudi one naj bodo še naprej del tvojega življenja. Izkoristi tudi varstvo babic in dedkov in si s partnerjem privoščita zmenek vsaj enkrat na mesec. Naj vajin odnos še naprej cveti in naj ne oveni.

Mamica, ne obsojaj drugih mamic, če si dovolijo vzeti nekaj trenutkov zase. Verjemi, tudi njihovo srce je ves čas pri otročku. Vzemi si čas zase in brez slabe vesti uživaj v svojem trenutku.

Kljub temu, da si mama, si še vedno partnerka, prijateljica, sestra, hčerka … Odnose je treba ves čas negovati. Sama sem ravno včeraj izkoristila popoldne za druženje s prijateljico. Res sem potrebovala ta odklop, pogovor, njeno družbo. In ja, Juliji ni pri atiju popolnoma nič manjkalo.

Moje dogodivščine lahko spremljaš na instagramu in facebooku.

Pozdravček,

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.