Dnevnik ~ 8., 9. in 10. mesec

Po krajši pavzi, se je dnevnik novopečene mamice vrnil. V tokratni dnevnik sem združila 8., 9. in 10. mesec. Ko to pišem, me je kar malo groza, ker se zavedam, da bo Julija kmalu pihala prvo svečko. Pa še nedolgo nazaj je bila micena štručka, ki sem jo komaj upala prijeti.

Dnevnik ~ 8., 9. in 10. mesec

Igra

Od obdobja, ko so bile najbolj zanimive igrače, ki so oddajale zvok, smo prišli v obdobje, ko so zanimive predvsem knjige. Poleg knjig, je zelo aktualna tudi Janod aktivnostna igralna kocka, s katero se zamoti precej časa. Seveda pa so zelo zanimivi vsakdanji predmeti: daljinci, reklame, kabli, vtičnice in pa vse moje stvari (torbice, ličila …). Zelo zabavno je tudi zlaganje perila in posode iz pomivalnega stroja. Se pa v zadnjem mesecu precej zamoti sama in se že zna lepo igrati. Veliko je tudi raziskovanja in ni je stvari, ki bi bila zanjo nezanimiva.

Hrana

Na srečo rada je in zaenkrat je ni hrane, ki je ne bi marala. Počasi se navaja na koščke, je pa pri tem nič ne silim. Za hranjenje ima trip trap stolček, krožniki, ki se prilepijo na podlago pa tam ne zdržijo prav dolgo.

Dnevni ritem

Še vedno v 90 % prevladujeta dva dnevna počitka, ki sta dolga od 30 pa vse do 120 minut (kar je sicer res redko). Zvečer zaspi med 19. in 20. uro. Nočni ritem je vsak dan drugačen, cele noči še ne prespi. Ni pa več tako pogostega nočnega dojenja.

Če želiš prebrati, kako smo preživljali pretekle mesece, vse objave o naših dogodivščinah najdeš na tej povezavi. 8., 9. in 10. mesec so minili ekspresno hitro in vsak čas bo tu prvi rojstni dan. V glavi imam že nekaj idej, kakšna bo zabava, nikakor pa ne želim okoli tega pretiravati.

Pozdravček,

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.