Dnevnik novopečene mamice – 1. mesec

En mesec – za nekatere kratko, za druge dolgo obdobje. Meni je zadnji mesec minil prehitro. Še včeraj s trebuščkom, danes pa v naročju držim malo štručko po imenu Julija. Res je, kar pravijo, ko imaš otroke čas leti z dvojno hitrostjo.

Kako sem se znašla v novi vlogi, kaj vse se je dogajalo in kakšno je moje počutje, izveš v nadaljevanju.

Porod

Porod s carskim rezom morda deluje kot bližnjica. Ne čutiš bolečine, ni popadkov, vsega je konec v dobre pol ure (če se seveda bodoča mamica prej ne matra ure in ure). Sliši se pravljično, kajne? Kljub temu pa ima ta pravljica tudi slabe strani. Nad samim dogajanjem nimaš pregleda, vse kar vidiš je zelena zavesa. Kljub temu, da nič ne čutiš, veš, da se nekaj dogaja, saj slišiš pogovor zdravnikov, ki na trenutke spominja na prizor iz filmov. Vsekakor najslabša stran poroda s carskim rezom je ta, da po porodu svojega otročka ne moreš takoj stisniti v objem. Julijo so mi sicer pokazali, da sem jo lahko poljubila, nato so jo odnesli atiju, da so mene zašili. Vem, da ji pri atiju ni nič manjkalo, a vseeno sem si jo močno želela objeti in jo imeti pri sebi. Ne glede na vse, je bil to najbolj čustven in srečen dan, ki mi bo v spominu ostal za vedno.

Dojenje

Imam veliko srečo, da lahko polno dojim in upam, da bo tako čim dlje. Glede na to, da nisem doživela filmskega scenarija, kar se tiče dojenja, sedaj stvari tečejo. Kdo bi si mislil, da so začetki tako zaguleni?

Življenje

Se je popolnoma spremenilo. Noči so krajše, včasih bolj, drugič manj naporne. Dnevi pestri, zanimivi, čudoviti in prekratki. Plani se v hipu spremenijo in včasih ne naredim popolnoma nič, kar sem si za tisti dan splanirala. Najraje grem na en dolg sprehod po soncu, zaenkrat vozičkam v bližini doma, za vsak slučaj. Vsak dan se naučim kaj novega, malčica se neverjetno hitro spreminja in raste. Vsak dan sem tudi bolj suverena v ravnanju z njo, hihi nimam več občutka, da jo bom zdrobila. Res uživam v svoji novi vlogi in za vsak dan bi lahko napisala knjigo občutkov.

Pozdravček,

Priporočam ti še naslednje objave

4 komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.