Dnevnik novopečene mamice ~ 3. mesec

Že več kot teden dni je minilo od tretje mini svečke in priznati moram, da je bil ta mesec kar pester. Ati je v začetku meseca maja šel nazaj v službo in tako smo punce dopoldneve preživljale same.

Dogodivščine tretjega meseca

Sprva me je bilo zelo strah, ker sem kar naenkrat z Julijo ostala sama. Ne da prej ne bi cenila partnerjeve pomoči, ampak dejansko sem se šele ob njegovem odhodu v službo začela zavedati, kakšen luksuz so dnevi, ko so očetje lahko z mamo na porodniški. Ne bi se branila še kakšnega skupnega meseca. Ampak jamranje ni pomagalo, treba je bilo splavati.

Ker je v naši družini tudi kužika, je bila organizacija obvezna. Hitro sem ugotovila, da jutranje poležavanje z otrokom odpade, če želim vse popedenat.

Budilka mi zvoni ob 6.00 in takrat se akcija začne. Kavica, zajtrk, hitri sprehod z Emy preden ati odhiti v službo, dojenje, sprehod z vozičkom, kuhanje kosila, pospravljanje in še tisoč drugih stvari. Sliši se idealno. Pa se včasih celotni plan poruši, ker se je najina princeska odločila, da je spanje podnevi za šibke.😅 Tako je umivanje zob prava umetnost, odhodi na stranišče pa ponavadi izgledajo tako, da na ves glas prepevam in od tam zabavam otroka. Pestro, ni kaj. Sem pa ugotovila, da sem zelo spretna z eno roko. Kaj vse lahko človek naredi. Po drugi strani pa so bili dnevi, ko je cel dan samo spala.

Ker pa je bilo vmes turobno deževno obdobje, je igralna podloga Kinderkraft (Hakuna Matata kids) odlična popestritev. Koliko navdušenja, smejanja, brcanja … res jo je lepo gledati, kako uživa.

Tretji mesec je bil kar pester in hkrati čudovit. Moja mala navihanka iz dneva v dan postaja živahnejša, vedno bolj jo zanima okolica in je prava mala čvekica. To ima zagotovo po meni.😆 Je pa še vedno atijeva punca in je prava modrooka lepotička.

Preberi tudi:

~ dnevnik 1. meseca,

~ dnevnik 2. meseca.

Pozdravček,

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.