Dnevnik novopečene mamice ~ 4. mesec

Četrti mesec je bil precej pester. Zgodilo se je ogromno stvari in še čisto malo in bo pol leta za nami. In s tem tudi več kot polovica porodniške, kar pomeni, da bom tik tak spet nazaj v službi. Ampak, do takrat je še nekaj mesecev in s tem se sedaj še ne bom obremenjevala.

Kaj je prinesel 4. mesec?

Spanje je še vedno bolj tako tako. Dnevni dremeži so pogostejši, a redko daljši od pol ure. Pa še to ne zaspi sama. Večerna rutina je že kar nekaj časa konstantna, se pa nočni ritem spreminja. Prespane noči so bolj izjema kot pravilo. Veliko več je nočnega hranjenja, ne vem, je za to kriva vročina, ali kaj drugega, upam pa, da se stvari počasi vrnejo v stare tirnice. Verjetno imam kar visoka pričakovanja, kajne?

Ta mesec je bila Julija tudi cepljena (obvezno in neobvezno) in na srečo je dobro prenesla. Imeli smo tudi krst in se odpravili na naše prve počitnice. Vožnjo je dobro prenesla, le potovalni čas se je zaradi vmesnega hranjenja bistveno podaljšal, kar smo že pred odhodom vedeli. V avgustu imamo namen iti na morje, kam in kdaj še ne vemo. Nekam, kjer bo veliko sence in čim manj gužve, kar so za avgust pobožne želje.

Moje počutje?

Trenutno bolj slabo. Sem v odbobju, ko se kar naprej obremenjujem s svojo postavo, kilogrami in mehkimi področji okoli trebuha. In že sedaj me morijo kopalke. Čez oblačila morda deluje, da sem fit, ogledalo pa pravi drugače. Trenutno sem nezadovoljna s svojim telesom. Ker sem rodila s carskim rezom je telo potrebovalo precej več časa, da je bilo pripravljeno na miganje in še danes ne pretiravam, da si ne naredim več škode kot koristi. Posledično vse skupaj poteka počasneje oziroma se sploh nikamor ne premakne. Seveda se ne nažiram in jamram. Pazim kaj pojem in hkrati skrbim, da pojem dovolj, ker polno dojim in se s tem ne smem igrati. Ah ja, za piko na i pa sem dobila še vprašanje, če sem spet noseča. In to je le poglobilo moje slabo počutje. Z vztrajnostjo in trudom pa mi bo uspelo, v to sploh ne dvomim.

Drage moje, vem, da postava ni najpomembnejša na svetu, da sta otrokovo dobro počutje in zdravje na prvem mestu … ampak tako se počutim.

Igrači meseca: tetra plenička in grizalo. Ogrlica na sliki ~ zlatarstvo Rangus.

Preberi tudi:

~ 1. mesec,

~ 2. mesec,

~ 3. mesec.

Pozdravček,

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.