Dnevnik novopečene mamice ~ 5. mesec

Glede na to, da smo že na pol poti do šeste mini svečke, je bil že skrajni čas, da sem spisala dogodke petega meseca. Bilo je … kar pestro, predvsem kar se spanja tiče. Ampak verjamem, da bo prišel dan, ko bomo spet normalno spali. 5. mesec smo uživali na morju, se uspešno skrivali pred vročino in začeli uvajati gosto hrano.

5. mesec in prvi morski užitki

V tem mesecu je bila Julija drugič cepljena. V primerjavi s prvim cepljenjem, je bilo tokrat bolj hudo. Se še kakšna mama počuti grozno, ko gleda svojega otroka, ko toči krokodilje solze? Na srečo se je kar hitro potolažila in pot do doma prespala. Povišane temperature ni imela, je bila pa ta dan bolj mirna.

It dogodka tega meseca sta uvajanje goste hrane in čofotanje v morju. Če nad hrano še ni pretirano navdušena, ji je morje toliko bolj všeč. Ker stolčka za hranjenje še nismo uspeli kupiti, se hrani v naročju, kar hranjenje spremni v svojevrstno zabavo.

Če se vrnem k morju … Letos na plažo še nismo hodili pretirano natovorjeni in atiju je bilo s tem malo prizanešeno. 😁 Pred odhodom na dopust sem kupila tudi Fredov obroč, ki se je v našem primeru izkazal za nepotreben nakup. Notri je bila 1x, raje je čofotala, ko je bila v naročju. Mogoče nam drugo leto pride bolj prav.

Spanje je še vedno loterija. So noči, ko vsi spimo odlično in so noči, ko ne spi nihče. Uganeš, kdo se kljub temu zbudi svež in spočit? Je pa precej bolje podnevi, ker trenutno zaspi 2-3 krat na dan. Spanec traja od pol ure pa vse do dveh ur, ki so sicer res redke, ampak so pa. Pri dnevnem uspavanju vedno uporabim šumečega ptička, ki jo umiri in pripravi na spanec.

Za nami je res krasen mesec in v teh dneh se toliko dogaja. Prav neverjetno je opazovati vse napredke in dosežke. Res sem ponosna na najino punco. Z njo je vse lepše in lažje. Do neba sem hvaležna, da je Julija prišla k nama in naju izbrala za svoja starša.

Te zanima kaj vse se je dogajalo v prejšnjih mesecih? Objave najdeš tukaj.

Pozdravček,

šumeči ptiček ~ Hakuna Matata kids

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.