Dogodivščine šestega meseca

Julija je v šesti mesec vstopila na morju, kjer smo se greli, kopali in nadvse uživali. In vsaj še ta teden se bomo lahko martinčkali na toplem sončku in uživali zadnje poletne dni. Komaj verjamem, da je že na pol poti do prve velike svečke.

Dogodivščine šestega meseca

Najina mala navihanka, ki niti ni več tako zelo majhna, je prerasla košaro in se kot prava dama vozi v športnem vozičku. Moje navdušenje nad Nuno še vedno traja in v tej objavi lahko prebereš zakaj mi je tako zelo všeč. Prerasla pa je tudi gnezdece. Razmišljam o nakupu večjega, ker mi je to ena boljših naložb, poleg tega pa brez gnezdeca veliko bolj nemirno spi in se ves čas premetava po postelji.

Ta mesec se je tudi sama začela posedati in na njen dosežek sem neizmerno ponosna. Odkar sama sedi, se veliko bolj zamoti, igra, skratka odprla se ji je povsem nova dimenzija in v njej res uživa. Včasih ji še malo ponagaja ravnotežje, a je vedno bolj suverena. S sedenjem pa je tudi hranjenje postalo veliko lažje. Sedaj sedi v čisto svojem trip trap stolčku in pridno je. Seveda so dnevi, ko ona ne bi nič jedla in bi se raje samo dojila. Ker pa hranjenje traja kar precej časa in se obrok hitro shladi, je izdelek tega meseca Tum Tum termo posodica (kupiš jo v spletni trgovini darilazadojencke.si). Vanjo shranim polovičko obroka, da ne je mrzle hrane. Poleg tega je krasna za na pot, ker tako lahko tudi na poti je doma pripravljeno hrano. Pri kuhanju uporabljam Twistshake soparnik, to je pa res ena top zadeva.

Zelo hitra je postala tudi pri plazenju po trebuščku in niti sekunde ni več pri miru. Še vedno čakamo prvi zobek, ki jo že nekaj časa muči, a noče pokukati na plano. Mogoče nas preseneti v naslednjem mesecu. Ker jo muči zobek, je tudi nočni spanec bolj nemiren.

Moje počutje

V tem mesecu sem začela bolj sistematično telovaditi. Poleg dolgih sprehodov z vozičkom in psom, si petkrat na teden zvečer vzamem pol ure časa za telovadbo. Tudi, če tisti trenutek nimam energije, se brcnem v rit in malo pomigam. Počutim se mnogo bolje, pa ne samo zato, ker se malo pozna na telesu, predvsem zato, ker se takrat odklopim in naredim nekaj zase, za dobro počutje in zdravje. Pri hrani nekih drastičnih rezov nisem naredila, se pa trudim, da redno zajtrkujem in ne večerjam prepozno.

Dogodivščine šestega meseca so bile res zabavne. Le s čim nam bo postregel sedmi mesec? Kaj vse se nam je dogajalo v prejšnjih mesecih, si lahko prebereš tukaj.

Pozdravček,

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.