Kako mi je nosečnost spremenila življenje?

Odgovor je sila preprost. Nosečnost mi je popolnoma spremenila življenje. Na vseh področjih. Prinesla je ogromno lepih sprememb, nekaj pa je tudi sladkih nevšečnosti. Pa s tem sploh ne mislim na pridobljene kilograme, ker se z njimi ne obremenjujem.

Kako mi je nosečnost spremenila življenje?

Nosečniški sijaj. Toliko komplimentov še v življenju nisem prejela. Čeprav nimam vedno občutka, da tako zelo žarim kot govorijo, a vseeno je nekaj na tem.

Lepa koža. Upam, da bo to obdobje trajalo tudi kasneje. Neskončno vesela sem, da je moja koža v tako dobrem stanju, da mozoljev enostavno ni. Je pa hkrati koža postala zelo suha.

Obline. Pa s tem ne mislim na trebušček, ki pridno raste. Moje prsi so polne kot že dolgo ne.

Nohti. Slabikot še nikoli do sedaj. Vedno sem imela močne, trde in dolge nohte. Sedaj je zgodba popolnoma drugačna. Nohti so krhki, lomljivi in kratki. Upam, da po rojstvu zopet postanejo močnejši.

Rast las. Lasje mi nikoli niso hitro rastli, zdaj se mi zdi, kot da je njihova dolžina ves čas enaka in tudi po treh mesecih ni nekega napredka v dolžini. Vsaj izpadajo (še) ne.

Izostren voh. Zelo dobro in na daleč vonjam različne stvari. Močno mi diši hrana, ki me prej ni pretirano mikala. Da o čistilih ne govorim. Imajo izredno močan in neznosen vonj. Prav tako znoj.

Spanec. Prve tri mesece bi lahko samo spala. Nivo energije je bil porazen in prespala sem praktično pol poletja. Kasneje se je energija vrnila in popoldanski spanec ni bil potreben. Trenutno se soočam z iskanjem najudobnejšega položaja za spanje. Bolečine v hrbtu pa so vedno močnejše.

Apetit. Glede na moje prejšnje prehranjevalne navade, lahko rečem, da ogromno pojem. In to kar pojem, pojem z največjm užitkom. Brez slabe vesti. Imela sem obdobje, ko bi lahko ves čas jedla pomfri iz McDonaldsa. Izogibam se hrani, ki v nosečnosti ni priporočljiva. Odpovedala sem se tudi turški kavi in to tudi najbolj pogrešam.

Ne glede na vse spremembe, ki jih doživljam, se počutim krasno. Posebno zadnje dva meseca, ko sem veliko bolj sproščena in manj zaskrbljena kot na začetku nosečnosti. Trenutno so moje misli pri otroški sobici, oblačilcih in vseh nakupih, ki me še čakajo. Hkrati pa me je tudi malo strah, kajti datum poroda se bliža.

Pozdravček,

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.