Kakšna mama želim postati?

Če sem lansko leto na materinski dan v sebi čutila globoko praznino, je letos vse pozabljeno. V naročju namreč držim najlepši in največji zaklad. Življenje me je nagradilo na najlepši možen način. Imam vse, oziroma še več, kar bi si lahko želela.

Po drugi strani pa mi je rojstvo hčerke prineslo ogromno vprašajev. Bom zmogla? Se bom znašla v novi vlogi? Kako bom vedela, kaj mi Julija s svojim jokom sporoča? Bom še zmogla ohraniti urejeno gospodinjstvo? Kaj pa partner? Se bova znala uskladiti glede vzgoje? In še pes … Bom kos vsem nalogam, ki me čakajo?

Trenutno si vsega tega ne znam predstavljati, niti mi ni čisto jasno, kako drugim mamam uspe vse to in še služba. Ampak prepričana sem, da se bom nekako že znašla v novi situaciji in bom ponosna nase. Konec konec imam ob sebi krasnega moškega, ki mi bo v oporo, ko jo bom potrebovala. In jaz njemu, seveda.

Žal ne obstaja recept za popolno starševstvo ali vodnik, ki bi zagotovil, da bo najina hčerka odrasla v zrelo in odgovorno osebo. Na naju je, da jo skušava voditi po pravi poti. Ji povedati in jo naučiti kaj je prav in kaj narobe. Ji pokazati, da ljubezni ni nikoli preveč in da so žal razočaranja del življenja. Jo spodbujati pri njenih sanjah in ji pomagati, da jih doseže ter jo hkrati naučiti, da brez dela in truda ni uspeha. Jo naučiti, da se s poštenostjo v svetu da uspeti in je vztrajnost ključnega pomena.

Želim biti dober vzor svoji hčerki in ji pokazati kako lepo je, če se imamo radi, se iskreno pogovarjamo, spoštujemo druge in jim dovolimo biti kar so, brez obsojanja. In da je pomembno, da ima rada sebe. In nenazadnje ji želim pokazati, da materialne stvari niso pol toliko vredne, kot je vredno pošteno srce.

Ponosna sem na svoje novo poslanstvo. Biti mama je neverjetno. In vse te emocije, ki so me prevzemale ob prvem joku, poljubu in pogledu na najino malo krasno bitje … jih ni besed, ki bi lahko opisale kaj vse sem takrat občutila. Bilo je nekaj novega, neverjetno močnega in hkrati nepozabnega. Občutki, ki jih nikoli ne bom pozabila.

Pozdravček,

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.