Nikoli več ne bo, kot je bilo

Ko postaneš mama, se ti svet dobesedno obrne na glavo. Predstave, ki jih imaš v glavi, so popolnoma drugačne od realnosti. Ni šole ali knjige, ki bi te pripravili na novo poslanstvo. Enostavno si vržena v vodo in čas je, da se naučiš plavati. Kajti nikoli več ne bo, kot je bilo.

Prej …

Ko nimaš otrok in opazuješ mlade družinice kako uživajo, se nasmehneš in upaš, da boš nekoč na tem tudi sama. Vidiš popolno sliko. Mamica žari, očka je ponosen, malček ali malčica pa nadvse zadovoljna. Poleg tega je mamica v nulo spedenana, očka razkazuje svojo postavo, otroček pa oblečen po zadnji modi. Po možnosti so vsi oblečeni v matchy outfite. Potem pa ugotoviš, da je ta scenarij nastal v tvoji glavi oziroma si videla sliko na pinterestu ali instagramu.

Potem …

Realnost je drugačna. Vsaj pri meni. Večino dneva preživim v udobnih pajkicah, stare hlače še čakajo na svojih pet minut slave, ko jih bom lahko ponovno oblekla in takrat bo največji praznik. Če mi uspe dan preživeti brez puščajočih dojk in mokrih madežev na majici, je svojevrsten uspeh. Super, mleka imam za izvoz, ampak, če mi ne bi blazinice puščale ravno takrat, ko sem nekje zunaj in nimam s seboj sveže majice, bi bilo super. No, sem se vsaj odločila za nakup pralnih blazinic, ki so boljše zame in za okolje.

Opazovati jokajočega otroka od daleč je super. Pa ne zato, ker joka. Temveč zato, ker ne joka tvoj. Posebno, če je to v dvigalu polnem ljudi, ali v vrsti na blagajni. Ja, ja, tudi sama sem nekoč tako mislila, sedaj sem pa v paniki, ker takrat nič ne pomaga, da bi se malčica umirila.😃

Ko se uspeš za sekundo usesti na kavč, kar naenkrat en čuden vonj. Upaš, da je partner in ne otrok. Seveda je otrok. Hitiš in upaš, da ga ne zbudiš, pri tem pa prevrneš vso kramo na previjalni in otrok se zbudi.

Res je, nikoli več ne bo, kot je bilo. Kljub temu ne zamenjam za stare brezskrbne čase. Super je biti mama in v naročju držati največji zaklad. Super je v srcu čutiti toplino, ki mi jo da njen pogled. Njen nasmeh mi poboža srce, njene lepe modre učke pa me vsakič znova očarajo. Hvala, ker si.❤️

Kaj vse se je dogaja prvi in drugi mesec, preberi tukaj in tukaj.

Pozdravček,

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.