Poletje 2018: zaščita pred soncem

Poleti si blog in jaz zasluživa malce pavze. Rabim čas, ko lahko popolnoma odklopim misli in se ne obremenjujem s planiranjem objav tu ali na socialnih omrežjih (najdeš me tako na instagramu kot tudi na facebooku).

Če sem se odklopila od virtualnega sveta, to ne pomeni, da sem odklopila tudi dnevno nego in še kako pomembno zaščito pred sončnimi žarki. Kljub temu, da je sprva kazalo na aprilsko poletje, je bilo prisotnih kar nekaj vročih dni.

S čim sem letos kožo zaščitila pred sončnimi žarki in poskrbela, da me sonce ni pobožalo več kot je zdravo?

Poletje 2018: zaščita pred soncem

~ Senca je moja zaveznica. Ker sem naravna rdečelaska in bolj jogurtove sorte, mi že najmanjša izpostavitev sončnim žarkom pričara rdečkasto polt. Nikoli se nisem pretirano sončila, sedaj se gibam le v senci.

~ Slamnik je ne le noro lep modni dodatek, temveč tudi krasen za dodatno senco na obrazu in zaščito glave pred premočnim soncem.

~ Vichy vodica za zaščito pred soncem in zaščitnim faktorjem 30 je letošnja novost v sončni kozmetiki. Če sem se lani navduševala nad njihovo kremo za obraz (objavo najdeš tu), sta me letos pozitivno presenetili vodici.

Zakaj?

– Sončne kreme v spreju (v tem primeru vodici) se mi najbolj dopadejo. Morda jo gre pri nanašanju res nekaj v franže, a ta način nanašanja mi je najbolj všeč.

– Vodica ne pušča sledi na oblačilih in nima izrazitega vonja. Vpije se relativno hitro in na koži ne pusti lepljivega in mastnega občutka. Všeč je tudi mojemu fantu.

– Vsebuje tudi hialuronsko kislino in termalno vodo, odporna je na vodo in potenje.

* Druga vodica v spreju je namenjena zaščiti in spodbuja enakomeren ten kože in močnejšo zagorelost. Ker se nisem pretirano izpostavljala soncu in že tako ne pridobim veliko barve, o učinku močnejše zagorelosti ne morem poročati.

~ Avène SunsiMed je tudi letošnje odkritje, ki pa me ne spremlja zgolj na plaži ampak skoraj vsak dan. Kljub temu, da je krema tipično sončno goste teksture, jo z veseljem uporabim vsako jutro po nanosu kreme ali seruma. Potrebuje nekaj časa, da jo koža na obrazu vpije, tako da je sama ne uporabljam v kombinaciji z ličili. Za tisto pravo zaščito kože na obrazu nanesi dva potiska. Čeprav jo samo uporabljam zgolj na obrazu, je primerna za celotno telo.

Poleg visoke UVA in UVB zaščite (50) so njene koristi drugačne kot sem jih bila do sedaj pri tovrstnih kremah vajena. SunsiMed je medicinski pripomoček namenjen preobčutljivi koži na sonce in naj bi preprečeval raka kože (razen melanoma).

Pri sončnih kremah za obraz mi je pomembno, da mi ne povzročajo iritacij, izbruhov mozoljev ali mašenje por. Posebno, ker se je moja koža po stresnih dveh mesecih le nekako spravila v zadovoljivo stanje. Vsekakor me je SunsiMed prijetno presenetil.

Poletno ličenje

~ Vichy BB fluid s SPF 50 se mi je zdel krasna alternativa težkim podlagam. Poleti nerada pretiravam z ličili, si pa za kak kratek opravek vseeno želim prekriti nepravilnosti. Fluid obljublja zlitje s tvojim tenom polti kar pri meni žal ne deluje. Nujno ga moram posvetliti, drugače izgledam precej oranžno. Sam po sebi nudi lahko prekrivnost in kožo matira. Škoda, ker se v odtenku nisva ujela. To pa je tudi razlog, da izdelka ne bi kupila ponovno.

Poletje 2018 je prineslo kar nekaj novih sončnih izdelkov. Če se pred leti nisem toliko ukvarjala z zaščito pred soncem, sem sedaj na to veliko bolj pozorna.

Kakorkoli … če sta me Vichyjev sprej in Avènov SunsiMed prepričala, me je BB fluid pustil ravnodušno.

Še naprej uživaj v poletju.

Pozdravček,

 

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.