Primerjava micelarnih vodic: Avène, Nivea in Natura Siberica

V poplavi micelarnih vodic včasih res ne veš več katero izbrati. Četudi mi je Biodermina (roza različica) ena boljših, v želji po raziskovanju in preizkušanju v drogeriji ali lekarni pograbim še kaj drugega. Niveino MicellAir sem si kupila sama, Avènovo in Natura Siberica sem prejela.

Micelarna vodica je redko, prej nikoli, moje edino čistilno sredstvo za obraz. Je vedno prvi korak pri čiščenju, nato sledi uporaba gela, pene ali masla. Z micelarno vodico želim odstraniti “prvo plast umazanije” in večji del ličil. Zelo rada posežem tudi po Silk’n krtački za globinsko čiščenje obraza, ki je nežna in hkrati dovolj učinkovita, da odstrani tisto česar samo z rokami ne bi odstranila.

Preizkušala sem tri različne micelarne vodice. Katera je po mojem mnenju dovolj učinkovita?

Primerjava micelarnih vodic: Avène, Nivea in Natura Siberica
Nivea MicellAir

Zagotovo si slišala za močno opevano in reklamirano Niveino črno linijo micelarnih vodic in robčkov z imenom MicellAir. Ob lansiranju je bilo govora samo o tej vodici in premamila me je radovednost. Kupila sm manjšo embalažo, ki naj bi odstranila tudi vodoodporna ličila. Takoj lahko rečem, da v mojem primeru vodoodporne maskare NI odstranila. Ostala ličila je odstranila povprečno, a žal ni dosegla mojih pričakovanj.

Natura Siberica micelarna vodica z aktivnim ogljem

V veselje mi je preizkušati nove in hkrati drugačne izdelke. Nekaj takega je tudi ta micelarna vodica z akrivnim ogljem, ki naj bi kožo tudi dodatno navlažila. Ima izrazit, meni ne preveč všečen vonj. Kljub inovativnosti me tudi ta vodica ni pretirano navdušila. Že pri odstranjevanju maskare sem imela težave, ker mi je ni odstranila popolnoma, pri pretiranem drgnjenju mi je tudi dražila oči. Pri ostalih ličilih ni težav.

Avène micelarni losjon

Micelarni losjon me je izmed trojice najbolj prepričal. Brez vonja, veliko pakiranje in nedražeče odstranjevanje ličil. Čeprav zagotavlja večjo vlažnost kože, pri sebi tega nisem zaznala. Vendar je dovolj učinkovit in hkrati nežen, da sem z njim zadovoljna.

Če bi izbrala zmagovalno vodico, bi se odločila za znamko Avène. Žal pa me je Nivea tokrat pustila hladno.

Pozdravček,

 

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.