Avène Cleanance ~ nega problematične kože

Avène je znamka pri kateri si težko razočaran. Izdelki, ki sem jih do sedaj preizkusila me niso pustili hladne. Avène objave najdeš tu, tu in tu.

Tokrat sem testirala Avène Cleanance linijo, ki je v prvi vrsti namenjena negi problematične kože, kar moja do neke mere tudi je. Res pa je, da bi bila za linijo noro hvaležna 15 let nazaj, da bi res lahko videla kako deluje na akne.

Avène Cleanance ~ nega problematične kože

Cleanance linija vsebuje izdelke za čiščenje in nego (mislim da vsebuje 10 različnih izdelkov). Sama sem testirala dva: micelarno vodico in gel za čiščenje.

Cleanance micelarna vodica

Nežno in hkrati učinkovito očisti kožo in odstrani ličila (tudi vodoodporno maskaro). Ne draži kože ali oči. Vsebuje sestavino Monolaurin, ki uravnava izločanje sebuma in koži daje mat videz. Po njeni uporabi imam občutek, da mi z obraza kar posrka vso umazanijo, že samo z njo je občutek na koži čist.

Cleanance gel za čiščenje

Ker pa se vedno poslužujem dvojnega večernega čiščenja, po miclarni vodici uporabim tudi gel, ki se ob stiku z vodo močno speni. Všeč mi je, ker ne vsebuje mila in mi ne izsuši kože. Poskrbi za bolj globinsko čiščenje in hkrati uspešno deluje na nepravilnosti, vsaj tiste v nastajanju. Ker se trenutno lahko zahvalim za normalno stanje na obrazu, o učinkih na zelo problematični koži ne morem pusati. Pri meni je gel hitreje “pozdravil” mozoljček v nastajanju. Moj večni problem pa so tudi ogrci s katerimi se spopadam že od nekdaj. Upam, da bo tudi tu razlika kmalu opazna.

Ali ti izdelka priporočam?

Vsekakor ti priporočam gel za čiščenje obraza, ki meni pomaga predvsem pri mozoljih v nastajanju in jim prepreči razcvet. Micelarna tudi ni slaba, a je meni ljubši Avènov micelarni losjon.

Potdravček,

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.