Eau Thermale Avène ~ znamka, ki ima premalo pozornosti

Znamka Eau Thermale Avène je pri nas že dolgo, a se o njej piše premalo. Čeprav ima ogromno uporabnikov vseh starostnih skupin, jo marsikdo pogosto preskoči. Morda je za to kriva premalo agresivna reklamna kampanja (ki je sicer NE potrebujejo in sem vesela, da se je še ne poslužujejo) ali pa dejstvo, da so izdelki na voljo v lekarnah in marsikdo pri nakupu kozmetike pomisli na DM ali Müeller, lekarno pa pozabi. Škoda, ker imajo po mojem mnenju kar nekaj krasnih izdelkov.

Eau Thermale Avène

Znamka Avène prihaja iz južnega dela Francije (dolina reke Orb) in ima več kot tridesetletno tradicijo. Pozitivne učinke termalne vode so odkrili povsem po naključju, leta 1736. Takrat so ugotovili, da ima termalna voda pozitivne učinke pri iritacijah in da pomirja kožo.

Avène je znamka za nego kože, ki temelji na termalni vodi in je:

~ primerna za vse tipe občutljive kože,

~ potrjena s strani strogih predpisov tolerance in hipoalergenosti,

~ nežne formule in teksture so bile razvite za posebej občutljivo kožo,

~ vsebuje skrbno izbrane inovativne sestavine.

Na testu imam …

~ Micelarni losjon za nežno čiščenje kože in odstranjevanje ličil, ki odstrani tudi vodoodporna ličila in ne draži oči. Po mojem mnenju močno prekaša Niveino MicellAir vodico.

~ Hydrance OPTIMALE Légère lahka vlažilna krema, ki kožo navlaži in matira. Ima dokaj tekočo teksturo in hitro vpojnost. Vonj je zelo rahel in komaj zaznaven.  Rada jo  nosim z ali brez ličil, uporabljam jo le zjutraj. Na voljo tudi z zaščitnim faktorjem 20. Moram pokukati v našo lekarno, če jo imajo.

~ Cold krema za roke z nežnim, malenkost sladkastim vonjem in hitro vpojnostjo. Primerna za zelo suho kožo.

~ Termalna voda, ki poskrbi za osvežitev, pomiri razdraženo kožo in mi je super tudi po britju nog.

~ SunsiMed je medicinski pripomoček z visoko UVA in UVB zaščito, ki je namenjen zelo občutljivi koži na sonce. Preprečeval naj bi staranje kože zaradi izpostavitve soncu in poškodbe DNK zaradi svetle polti.

Starejša sestra se navdušuje nad sončnimi kremami in pravi, da so za otroško kožo ene boljših.

Na seznamu želja imam še nekaj izdelkov: Hydrance Optimale serum, Hydrance Optimale vlažilna nega za poenoten videz polti (SPF 30), mleko za čiščenje kože …

O Avèn znamki je pred nekaj dnevi pisala tudi Ana (Mad about red blog). Njeno objavo si lahko prebereš tu.

Kako dobro poznaš Avène kozmetiko? Je kakšen izdelek, ki ga priporočaš?

Pozdravček

Priporočam ti še naslednje objave

4 komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.