Divji sedmi mesec

Zakaj divji sedmi mesec? Predvsem zato, ker se Juliji zelo mudi. Mudilo se ji je s kobacanjem, sedaj se ji mudi s postavljanjem na noge. Skoraj ga ni trenutka, ko mala lumpa ne bi stala na nogah. Ko ima v bližini nekaj, da lahko zagrabi in se postavi na noge, to stori. Kar malo preveč se ji mudi.

Ta mesec je prinesel tudi prvo bolezen in zatipala sem prvi zobek, ki je še malo sramežljiv. Oboje je prineslo tudi nekaj RES neprespanih noči. Še dobro, da obstaja kava.

Če se od začetka držim večerne rutine, pa se dnevne nisem striktno držala. To sem v tem mesecu spremenila in priznam, mi paše, da imamo nek ustaljen red. Ki pa, normalno, tudi zaškriplje.

Dnevna rutina

Pri dnevni rutini so mi ključne ure za počitek in hranjenje. Ker je gosto hrano sedaj kar lepo sprejela in ima uvedene tri goste obroke na dan, mi je pomembno, da sva takrat doma in poje v miru. Tudi počitek ima v večini primerov doma in spi v svoji postelji.

Najin dan se večino dni začne ob 6.00. Sem in tja podaljša spanec do sedmih, a zelo poredko. Sledi previjanje, malo igre, da vmes pripravim zajtrk in si skuham kavo. Nekje med 9. in 10. sledi dopoldanski počitek, ki traja od 30 do 60 minut. Čas do kosila izkoristiva za igro, sprehod, trgovino … Po kosilu je že utrujena (posebno, kadar je dopoldanski spanec kratek) in sledi popoldanski počitek. Nato sprehod, igra … odvisno od vremena. Vmes še kaj poje in dneva je že skoraj konec.

Ob dnevih, ko obiskujeva fizioterapijo, je ritem drugačen, a ponavadi je tako. Ne glede na to, kje smo, se držim večerne ure in poskrbim, da smo najkasneje ob 18.00 doma. Julija zaspi med 19.30 in 20. uro.

Nočna rutina pa je loterija. Ob polni luni je kaos, ostale dni je zmerno. Še vedno se zbudi 1 – 3 krat na noč (včasih večkrat), pretežno od polnoči dalje. Dolgčas nam nikoli ni.

Zavedam se, da otrok ni robot in ne more vsak dan ob isti uri spati in jesti, mi pa zelo pomaga, da imamo ustaljeno rutino. Med dnevnim počitkom izkoristim čas za kuhanje, pospravljanje, včasih pa tudi samo lenarim, ker enostavno nimam energije za nič.

Kako bo naprej, ne vem. Trenutno naši dnevi potekajo približno tako. Če te zanima, kako smo preživljali čas v prvih šestih mesecih, klikni tu. Če je bil sedmi mesec divji, kaj šele bo, ko bo ugotovila, da lahko z nogami tudi hodi.😃

Pozdravček,

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.