Je popolno naličen obraz res znak urejenosti?

Čeprav obožujem ličenje, ličila in vse kar spada zraven, nisem njihova sužnja. Moja zbirka je resda velika in včasih naletim na kak izdelek, za katerega sem pozabila, da ga imam. Seveda se ga noro razveselim in ga z veliko vnemo ponovno uporabljam.

Kot blogerka prejmem in tudi kupim kar precej kozmetike. Tako negovalne kot dekorativne. Če nekaj prejmem, to z veseljem preizkusim (če seveda ustreza mojemu tipu kože) in o tem pišem. Iskreno. Če mi je všeč, to povem. Če mi nekaj ne odgovarja, to zapišem.

Za nakup ličil se odločim, ko mi je nekaj všeč in si to zaželim. Včasih je razlog nakupa tudi ta, da izdelke primejam med seboj. Veliko je nakupov za dušo in take imam najraje. Še vseeno pa sem dokaj varčna in pogledam tudi na ceno. Zato je high end izdelkov bolj malo na blogu. Če so, je pa to Chanel, ki je moja najljubša HE znamka.

Nisem sužnja ličil

Moj najljubši dan, je dan brez ličil. Takrat mi je popolnoma vseeno, če me kdo vidi in si pri tem misli, da že sto let nisem spala. Ja, moji podočnjaki so zelo izraziti, temni in so del mene. Spim več kot dovolj in se s tem ne ubadam. Mozolji en dan so, drug dan jih ni. Tako je, nimam popolne kože, nikoli je nisem imela. Jo pa redno negujem, skrbim za vlago in stanje je zadovoljivo.

Je popolno naličen obraz res znak urejenosti?

Podpiram makeup artistke in občudujem njihovo delo. Gledam tutoriale in se mučim z eyelinerjem. In mi ne gre. Vedno se nekje zakomplicira. Zato nisem nič manj srečna. Seveda si želim svojo tehniko ličenja izpopolniti in jo nadgraditi, ker uživam v ličenju.

Naj te ne motijo čudni pogledi “popolnih” punc. Važno je, da si srečna v svoji koži. One mogoče niso in ti zavidajo sproščenost, sigurnost vase in srečo, ki sije iz tebe. Ostani zvesta sebi, svojim željam in počutila se boš več kot odlično. In naj te instagramska popolnost ne zavede. Meni naraven izgled, brez makeupa ni znak neurejenosti. Vse smo lepe, z in brez ličil.

 

Priporočam ti še naslednje objave

4 komentarji

  • Se popolnoma strinjam z napisanim, kljub temu, da sama nosim ličila čisto preveč. Ampak menim, da je vsaka lepa ne glede na to ali se liči, ali ne. To je odločitev vsakega posameznika in ne presenem sovražnih komentajev tako do enih kot do drugih. Če se ne ličiš si “zanemarjena in ne daš nič nase”, če se ličiš si pa “afna, ki se preveč trudi in rihta”. Vedno nekaj nekomu ne paše.

    • Tako je. Vsaka se sama odloči ali bo nosila ličila ali ne. Pomembno je, da se ne obregamo ob druge zaradi tega in ne dajemo nekih oznak. Vsaka se odloči po svoje in prav je tako.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.