Na počitnice z dojenčkom

Ko se prvič odpraviš na počitnice z dojenčkom je to prkrasen in hkrati naporen dogodek. Predvsem, ker po nepotrebnem zakompliciraš še preden se odpraviš na pot. No, vsaj pri meni je bilo tako. Za izkušene mame pa verjamem, da je to šala mala. Kako se naučiš smiselno napakirati vse potrebno za otroka, da ni vsega preveč?

Za našo prvo počitniško destinacijo smo izbrali prekrasne Dolomite. Idealna lokacija za vse ljubitelje hribov in kolesarjenja. Glede na to, da sama nisem ne eno, ne drugo, je prav smešno, da sem dejansko tam zelo uživala. Res je, da je bolj pomembno s kom si in ne kje, pa vseeno je fino, če greš na dopust nekam, kjer ti bo všeč. No, mene so Dolomiti tako navdušili s svojo lepoto, da se tja še vrnem.

Vožnja

Do naše destinacije La Villa (Alta Badia) je približno 4 ure vožnje. S tem, da se čas potovanja z dojenčkom bistveno podaljša (hranjenje, previjanje, raztegovanje …). Mogoče je za tako majhnega otročka res daleč, ampak z ustrezno pogostimi postanki gre.

Nastanitev

Spali smo v zelo prostornem in moderno opremljenem apartmaju Lüch Sossach (sprejme do 6 oseb). Kopalnica s savno, 2 balkona s pogledom na hribe, prostorna dnevna z odlično opremljeno kuhinjo. Pravi luksuz. Apartma si lahko pogledaš na mojem instagramu (zavihek Dolomiti).

Bil smo na taki lokaciji, da avta te štiri dni nismo potrebovali, povsod smo šli peš.

Kaj smo tam počeli?

Skupaj smo predvsem vozičkali. In tam to ni mačji kašelj. Čeprav so poti za vozičke odlično označene, je teren hribom primeren – klanec na klanec. Poti so dobre, nekaj je makedamskih, ki so lepo prevozne, ostalo je asfalt. Odvisno kam se odpraviš. Kljub dobrim potem, je dober voziček kar nujen, kar Nuna Demi Grow zagotovo je. S kakšnim mestnim bi znal biti manjši problem, je le kar nekaj makedama.

Zakaj vse mi je všeč Nuna voziček ~ klik, klik.

V popoldanskem času sva z Julijo imeli čas za počitek, partner pa je izkoristil dan in šel kolesarit. S seboj smo imeli novo prenosno posteljico Nuna Sena Aire. Zelo hitro in enostavno se postavi in pospravi, zraven dobiš rjuho, dno je nastavljivo na dve višini, je posteljica in igralna površina v enem. Lahka in hkrati zelo kompaktna, med transportom pa lepo pospravljena v torbo.

Ker je Julija še majhna, sem ji za spanje vanjo poloźila gnezdece. Trenutno jo imam nastavljeno na drugi/višji nivo, ki je ravno prav visok, da je dvigovanje in odlaganje dojenčka enostavno.

Posteljico uporabljamo vsak dan. Čez dan Julija v njej spi ali se zabava z igračkami. Ker ima posteljica obrobo iz mreže me tudi ves čas vidi in jaz njo. Vsekakor bo zelo dolgo v uporabi. Z nami pa bo šla tudi na morje.

Posteljica je na voljo v trgovinici Mali zakladi.

Kar ne morejm verjeti, da bom to napisala, ampak v Dolomitih sem RES uživala. Vsi ti razgledi, prelepa narava, lepe vasice, nobene gneče, mir, svež zrak … mi je žal, da nismo šli za več dni. Vreme smo imeli lepo in smo ga res izkoristili za ogled krasnih kotičkov. Paše tak oddih, ko si lahko ves čas na off.

Te počitnice pa imajo za nas prav poseben pomen, so namreč naše prve. Prvič smo dopust preživeli kot družina in imeli čas samo za nas. Neprecenljivi trenutki.

Pozdravček,

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.