Nega z aktivnim ogljem ~ Dr. Organic čistilni gel za obraz

Da sem za znamko Dr. Organic slišala, je kriva Monika (Sugarlove blog). Pri njej sem jo prvič opazila in naredila me je radovedno. Ker nama je skupno, da radi poseževa po kvalitetni naravni kozmetiki, sem vedela, da me bo z nečim zagotovo prepričala.

Dr. Organic je kozmetika, ki je navdih našla v naravi.

V ponudbi se najde ogromno izdelkov za različne potrebe in okuse. Za začetek sem si privoščila le en izdelek –  čistilni gel za obraz z aktivnim ogljem. Zagotovo pa ob obisku DM-a pokukam še med gele za tuširanje, kremice in dezodorante. Izdelki so na voljo tudi v drogerijah Tuš.

Dr. Organic čistilni gel za obraz z aktivnim ogljem

Aktivno oglje je naravna sestavina, ki se pridobiva iz hrastovih dreves. V kombinaciji z mešanico eteričnih olj, izvlečkov in sadnih kislin je nastal čistilni gel za globinsko čiščenje kože.

Linija je namenjena predvsem mešani/mastni koži. Aktivno oglje poskrbi, da so pore globinsko očiščene, ličila odstranjena (sama pred njim uporabim še micelarno vodico) in koža ni izsušena. Ustvari bogato peno in po uporabi na koži pusti občutek svežine in čistoče. Moti me le zelo izrazit, močan vonj. Raje imam tiste bolj nežne.

Po enomesečni uporabi lahko rečem, da so pore čistejše in posledično manj opazne. Koža je umirjena in mozoljčki se pojavijo redko. Je pa res, da tudi pred uporabo večjih mozoljev nisem imela. Občutek po uporabi je odličen, ker koža po celodnevnem makeupu zadiha in je temeljito očiščena in pripravljena na nadaljnjo nego. Tudi ob “no makeup” dnevih z veseljem posežem po gelu. Pri večernem čiščenju obraza posežem tudi po ščetki za obraz, da gel prodre globlje in je vsa umazanija res temeljito odstranjena. Če odmislim vonj, je gel super. Njegova primarna naloga je osvežena in čista koža. V mojem primeru to nalogo odlično opravi.

Zanimivosti

~ izdelki znamke Dr. Organic niso testiranih na živalih,

~ ne vsebujejo parabenov, silikonov, mineralnih olj …,

~ namesto vode v izdelkih uporabljajo aloe vero.

Več o celotni liniji z aktivnim ogljem si preberi pri Katji (Viva la vida ~ tu) ali pri Moniki (tukaj).

Si morda že preizkusila Dr. Organic čistilni gel z aktivnim ogljem? Mi kakšen izdelek (iz te ali druge linije) toplo priporočaš?

Priporočam ti še naslednje objave

2 komentarja

  • You’ve got such a pretty blog! I haven’t heard about this product but I feel like I might try it one day, charcoal is great for acne-prone skin 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.