Nuna Arra i-Size 157°

Izbiri lupinice sem v drugi nosečnosti posvetila veliko več pozornosti kot v prvi. Tokrat sem si želela predvsem lažjo in tako z naklonom (Julija je namreč med vožnjo imela glavico v nekem čudnem, bingljajočem položaju). Med pregledom ponudbe, sem napravila izbor: Nuna Pipa Lite (njena teža je samo 2.3 kg), Nuna Arra i-Size 157° (3.9 kg, ima naklon) in Joie i-Snug i-Size (3.25 kg, isofix baza omogoča naklon). Vse tri lupinice so namenjene vožnji od rojstva pa vse do enega leta starosti. Kljub temu, da sta Pipa in Joie avtosedeža lažja, mi je bil naklon pomembnejši in na koncu sem izbrala Arro.

Nuna Arra i-Size 157°
POSEBNOSTI

Arra je prejemnica prestižne Red Dot oblikovalske nagrade, posebnost je njen naklon 157°, ki ponuja popolno udobje za prva potovanja in nemoten počitek, ima tri naklone (ležeč naklon naslonjala omogoča zdrav razvoj hrbtenice in pravilno dihanje), izpolnjuje varnostni i-Size standard ECE R129/00, dojenčku nudi največjo varnost in boljšo zaščito glave v primeru bočnega trka.

UPORABNIŠKA IZKUŠNJA

Znamki Nuna zaupam že od nakupa vozička Demi Grow (objavo o njem si lahko prebereš tukaj) in tudi z lupinico sem izredno zadovoljna. Kljub temu, da je najtežja od zgoraj omenjenih, mi je bil naklon bistvenega pomena. Ko mi je fizioterapevtka svetovala, da Sofijo zaradi boljšega dihanja ves čas vozim v ležečem položaju, sem dobila še eno potrditev več, da je bila odločitev pravilna.

Lupinica lepo objame otročka in tokrat ne potrebujem podlaganja komolčkov (pri Juliji – imela sem drugo lupinico – je bilo to potrebno; nasvet fizioterapevtke v razvojni ambulanti). Trenutno še uporabljam nastavek za novorojenčka (Sofija je stara dobra dva meseca in je drobižek), ki omogoča stabilen položaj in podporo na potrebnih mestih. Ko vidim, da se zlije z lupinico in ji glava ne opleta, vem, da je vožnja v njej varna in hkrati udobna. Zaenkrat uporabljam ležeči položaj, v katerem je Sofiji najbolj udobno, hkrati pa ji omogoča lepo in umirjeno dihanje.

Uporabljeni so kvalitetni materiali. Zaščitna in zračna strehica z UV zaščito 50+ ščiti pred močnim soncem. Moja prva lupinica je imela strehico, ki se je pospravila v žepek za njo, pripela se je na ročaj in me je pri nošenju ovirala, pogosto se je tudi odpela. Tu je strehica samostojna in ni fiksirana na ročaj, kar omogoča lažjo nošnjo.

Prvič nisem imela isofix baze in ugotovila sem, da isofix sistem olajša pripenjanje in bi ga svetovala vsem, ki niste prepričani, če to potrebujete. Kompatibilna je z Nuna in Maxi Cosi avtomobilskimi adaptorji.

Na voljo je v dveh barvah: Frost in Charcoal.

KOMPATIBILNOST Z VOZIČKI

Kompatibilna je z naslednjimi Nuna vozički: mixx series, Demi Grow in Triv.

Na mojem IG profilu si lahko ogledaš, kako enostavna je namestitev lupinice na voziček Nuna Demi Grow (klik). Lupinica pa je na voljo v spletni trgovini Mali zakladi.

Pozdravček,

Priporočam ti še naslednje objave

2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.