Za vse čudovite mame

Objava je namenjena vsem čudovitim mamicam. Imate najlepšo, najpomembnejšo, nepozabno in hkrati težko nalogo. Občudujem in spoštujem vse mame. Zakaj? Ker žarijo v svoji vlogi in so “poklicu” popolnoma predane. Tudi, če so včasih naveličane, utrujene, jezne ali brez energije, vedno zvečer z nasmeškom in zadovoljstvom na obrazu svoje male in velike korenjake pospremijo v svet sanj. Vse mame imajo zelo odgovorno nalogo. Svoje otroke morajo opremiti za življenje, ki zna biti kruto. Otročkom dajo ogromno znanja, bogastvo v srcu, jim potešijo radovednost in odgovarjajo na včasih zelo nenavadna vprašanja. Pa jim to ni nikoli težko. Kljub temu, da so tu dnevi, ko ne zmorejo pospraviti stanovanja ali zlikati perila, so srečne in zadovoljne, ker imajo svoj zaklad.

Objava je namenjena vsem bodočim mamicam. Ker stopajo na pot posuto s cvetjem in trni. Srečujejo se z raznoraznimi nasveti, če zanje prosijo ali ne. Posebno mlade mamice so pogosto tarča starejših, ki se jim zdi, da se morajo vtikati in dajati nasvete na vsakem koraku.

Objava je namenjena TEBI, draga mami. Dala si mi največ, ŽIVLJENJE. Nanj si me pripravila in me vedno učila, da je bolj kot stanje na bančnem računu, pomembno stanje v srcu. Hvala ti! Vedno si tu, ko mi je lepo ali hudo. Nikoli ti ni nič težko. Kljub temu, da življenje niso samo metuljčki in rožice, mi daješ enegijo in ljubezen. Čeprav si mi želela s svojimi izkušnjami prihraniti solze, sem morala na lastni koži preizkusiti in se naučiti, da ni vse lahko in lepo. Kljub temu, da sva bili v najstniških letih včasih na nasprotnih bregovih, vem, da si mi želela le dobro in da nisem ničesar zamudila. Kljub sivim lasem, ki smo ti jih me tri povzročile, si tu. Hvala, ker si! Rada te imam.

Čestitke tudi moji starejši sestri, ki je krasna mama petim otročkom. Najstarejša bo kmalu najstnica, najmlajša ima komaj eno leto. Občudujem te, ker uspešno krmariš med službo in materinstvom. Ker je taksi služba tvoj vsakdan in organizacija nujna. Kljub vsemu še vedno najdeš čas in se usedeš za šivalni stroj. Le kako zmoreš?

Hvala, stara mama, ker si vedno tako lepo skrbela zame in mi s svojimi modrostmi skušala na svoj način pomagati in svetovati. Hvala tašča, ker si sina vzgojila v krasnega moškega in mene sprejela za svojo.

Objavo namenjam tudi nam, ki se iz dneva v dan, iz meseca v mesec borimo in nikoli ne obupamo. Nam, ki nam je želja po materinstvu tako zelo velika, da smo zanjo pripravljene potočiti solze, stisniti zobe ob vsakem razočaranju in nismo pripravljene obupati. Nam, ki smo neverjetne borke in nas ob veseli novički prijateljice, znanke ali popolne neznanke, stisne v srcu. Pa jim privoščimo, zelo in iskreno. Ampak nas zaboli, ker si same to želimo, a nam kljub letom in letom truda še ni uspelo. Pa nam bo! Mogoče ne ta mesec in ne to leto, ampak zagotovo nam bo!

Radi imejte svoje mame in jih spoštujte. Ne samo danes, na materinski dan. Vsak dan, ker so za nas naredile največ in vedno bodo tu, ko jih bomo potrebovali. Ne glede na to, da so nam včasih naložile goro dela, postavile za nas neverjetne zahteve, so nas s tem opremile za življenje. Predvsem pa so nam VEDNO dajale ljubezen, ki jo premore le mama.

Za vse čudovite mame, ker ste najpomembnejše!

Priporočam ti še naslednje objave

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.